Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οικονομική κρίση και στοματική υγεία

Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση, δυστυχώς, έχει επηρεάσει τις επιλογές όλων μας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Το καθημερινό άγχος, η πίεση των ολοένα αυξανόμενων υποχρεώσεών μας, ωθεί τους περισσότερους από εμάς σε συχνά λανθασμένες επιλογές, όσον αφορά στην φροντίδα του εαυτού μας.
Συγκεκριμένα, θέλω να αναφερθώ στα τελευταία στατιστικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι  παραμελούν και αδιαφορούν  για τη στοματική τους υγεία. Είναι αναγκαίο, όμως, οι ασθενείς να κατανοήσουν ότι η απουσία τους από τον χώρο του οδοντιατρείου και η αναβολή του τακτικού ελέγχου, κοστίζει σ΄αυτούς οικονομικά και ψυχικά περισσότερο από τις καθιερωμένες επισκέψεις στον γιατρό τους.
Επίσης, ο ασθενής, από την στιγμή που επισκέπτεται τον οδοντίατρο, θα πρέπει  να απαιτεί την πλήρη ενημέρωση του σχεδίου θεραπείας που θα του εφαρμοστεί, ώστε να πεισθεί και ο ίδιος ότι όλα γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του. Πάντα, βέβαια, το σχέδιο θεραπείας είναι προσαρμοσμένο στις οικονομικές δυνατότητες του ασθενούς.

Τέλος, το βασικότερο όλων είναι η επιλογή ενός άρτια επιστημονικά καταρτισμένου οδοντιάτρου, ο οποίος να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον ασθενή. Μην ξεχνάτε ότι ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο μπορεί να «ανεβάσει» την ψυχολογία τη δικιά μας αλλά και των γύρω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου